welkom op mijn blog

De openbare bibliotheek in Panningen

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek. Ik ben lid van de bibliotheek in Panningen en hier ben ik dan ook regelmatig te vinden als ik weer op zoek ben naar nieuw leesvoer. Om wat meer contact met andere mensen te krijgen heb ik in de bibliotheek geïnformeerd of ik als vrijwilliger aan de slag kon.
Dat wilde men heel graag en ik werd uitgenodigd om op proef een middag mee te draaien.

Eenmaal in de bibliotheek aangekomen meld ik me direct bij de balie om met het vrijwilligerswerk aan de slag te kunnen gaan. Normaal gesproken worden hier de boeken terug gebracht waarna ze worden uitgesorteerd om weer opnieuw uitgeleend te kunnen worden.

Ik werd meteen achter de balie gezet om terug gebrachte boeken aan te nemen en te controleren of de lezers ook wel op tijd het boek hebben ingeleverd.

Nadat ik een hele stapel boeken had aangenomen werd het tijd om deze weer terug te zetten in de boekenkasten van de bibliotheek.

Daar was ik wel even mee bezig zoals jullie zien.

Behalve boeken heb ik ook tijdschriften gesorteerd en teruggezet.

Tijd voor een pauze. In de leeshoek plofte ik even lekker op de bank om een tijdschrift te lezen.

Van rustig lezen kwam niet veel terecht.

In de bibliotheek van Panningen hebben ze ook een leuke speelhoek zodat de papa’s en mama’s rustig hun boeken kunnen uitzoeken. Behalve boeken voor de papa’s en mama’s waren er ook hele leuke prentenboeken, voelboeken, zoekboeken en leesboeken voor de kleintjes.

Voor de wat grotere kinderen is er ook heel veel keus in Panningen. Kijk maar eens hoeveel boekenkasten vol met kinderboeken hier achter mij staan.

Ondanks de prachtige stand met boeken over dinosaurussen ben ik toch maar achter de computer op zoek gegaan naar een leuk boek voor mezelf. Al snel vond ik een leuk boek om te lenen.

Nadat ik het boek gevonden had heb ik het laten registreren. Mijn middag als vrijwilliger zat er toen op. Ik ben weer een erg leuke ervaring rijker en hoop dat de bibliotheek mij als vrijwilliger nog vaker kan gebruiken.

One Response