welkom op mijn blog

Anthurium kwekerij Janssen

Om mijn leefomgeving wat op te fleuren haal ik regelmatig een bosje bloemen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een boeket anthuriums. Daarvoor ga ik dan naar anthurium kwekerij Janssen in Maasbree. Bij mijn laatste bezoek aan kwekerij Janssen heb ik gesolliciteerd naar de vacature voor een oproepkracht. Om er achter te komen of het werk in de kwekerij mij zou bevallen mocht ik een middagje meelopen in de kwekerij.

Na de benodigde uitleg ging ik aan de slag met het verzorgen van de planten.

Tussen de rijen planten kon ik een plateau op de rails plaatsen. Hierop kon ik zittend de planten verzorgen.

De oudste planten leveren al meer dan 16 jaar hun prachtige bloemen aan anthurium kwekerij Janssen.

De kwekerij heeft een oppervlakte van 1,2 hectare.

Geoogst werd er natuurlijk ook.

De geoogste bloemen worden gesorteerd en geplaatst in een plastic hulsje dat gevuld is met water zodat de bloem het een tijdje kan uithouden.

Een gedeelte van de anthuriums word voorzichtig in dozen verpakt en vastgeplakt voor de export.

Een gedeelte van de hal waar de bloemen worden verwerkt.

In de hal is een winkel en er is ruimte voor accessoires gecreƫerd waar ik mocht helpen.

Prachtige boeketten worden hier aangeboden.

Als extra service kan de klant zelf bloemen en andere materialen uitzoeken waarmee een prachtig boeket wordt samengesteld, dat minstens drie weken of langer kan blijven staan. Mijn middagje zat erop en het was mij prima bevallen.

Bij kwekerij Janssen in Maasbree worden, met veel zorg, prachtige anthuriums gekweekt. Breng ook eens een bezoek aan kwekerij Janssen in Maasbree.

Comments are closed.