welkom op mijn blog

Mijn sollicitatie bij Van Aarsen in Panheel

Van Aarsen Machinefabriek is 62 jaar geleden door de 3 gebroeders Van Aarsen gestart met de productie van machines voor de veevoederindustrie.
Via een kennis had ik vernomen dat bij Van Aarsen Machinefabriek B.V. een vacature openstaat voor een medewerker(ster) op de afdeling Logistiek.
De Profielschets die Van Aarsen daarvoor hanteerde kon wel voor mij zijn geschreven. Ik nam contact op met de afdeling personeelszaken waar ik
door Ing.Harold Schroijen werd uitgenodigd voor een gesprek.

Op het afgesproken tijdstip meldde ik me bij de receptie. Daar werd mij gevraagd een moment te wachten op Ing.Harold Schroijen, “Head of Sales Support” bij Van Aarsen. Vandaag de dag heeft Van Aarsen 160 medewerkers en een jaaromzet van 34 miljoen euro in de procesindustrie voor de veevoeder-, aqua feed, pet food, houtverwerkings-, en bandenrecyclingsindustrie.

Na een aangenaam gesprek met Ing. Harold Schroijen, bood de heer Schroijen mij een rondleiding aan door de Van Aarsen Machinefabriek.
Kijken jullie maar met mij mee….

Op weg naar de engineeringafdeling viel mij dit kunstwerk op, een metaalplastiek naar ontwerp van P Schoenmakers, in 1967 aangeboden door het personeel ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw. Het kunstwerk is gemaakt van afval en producten uit de eigen productie en geeft het gehele mengvoederproces weer van de grondstoffen, granen, tot aan het voer voor de dieren.

Op de engineeringafdeling worden de projecttekeningen voor nieuwbouw en ombouw projecten uitgetekend in 2D en 3D tekenprogramma’s.

De volautomatische lasersnijmachine eist een belangrijke plaats op in het productieproces en wordt zoveel als mogelijk toegepast bij het maken van de producten.

De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor de werkstukken mooi kunnen worden vormgegeven en meteen netjes zijn afgewerkt.

.

Op de machinale afdeling worden onderdelen bewerkt door middel van (CAD/CAM gestuurde) CNC draai- en freesbewerkingscentra.

Overzichtsfoto van de machinale afdeling.

Reserve- en slijtdelen voor de eigen machines worden in eigen huis geproduceerd en waar mogelijk geassembleerd.

De constructie afdeling staat garant voor het vakmanschap van het bankwerken en zorgt voor de ruwbouw van de gemaakte producten.

In de afdeling eindmontage komen alle delen van de machine in wording bij elkaar om te worden geassembleerd en voorbereid om gespoten te worden in de huiskleuren van Van Aarsen.


Een hamermolen staat in de rij klaar om in de Van Aarsen kleuren gespoten te worden.

.

Als de kleur is aangebracht volgt de complete afbouw van de machine . . .

. . . worden ze elektrisch bekabeld en worden alle veiligheidscomponenten aangesloten zodat de machines veilig kunnen werken.

Als de machines zijn afgemonteerd en op hun goede werking zijn getest . . .

. . . worden ze naar de expeditiehal gebracht . . .

.

. . . waar ze worden verpakt en verzendklaar worden gemaakt.

Als alle machines en onderdelen voor een order productiegereed zijn en verzendklaar zijn gemaakt kan het transport worden geregeld.

In containers per boot of los op vrachtauto’s worden de producten naar de wereldwijde klanten vervoerd en ter plekke onder leiding van de Van Aarsen supervisors gemonteerd en opgestart.

Mijn sollicitatiegesprek zat er op, Van Aarsen lijkt mij een mooi bedrijf om bij aan de slag te gaan.
Vriendelijke mensen en met veel mogelijkheden om door te groeien.

 

Comments are closed.