welkom op mijn blog

Akarton leverancier van kartonnen verpakkingen in Venlo


Kort geleden heb ik een nieuwe magnetron aangeschaft. Het apparaat zat in een kartonnen verpakking. Normaal doe ik dat bij het oud papier en denk ik er verder niet bij na. Maar deze keer was mijn nieuwsgierigheid opgewekt. Ik wilde wel eens weten hoe deze verpakkingen gemaakt worden en ging op zoek naar een bedrijf dat kartonnen verpakkingen produceert. Met behulp van Google vond ik al snel het bedrijf Akarton, leverancier van kartonnen verpakkingen in Venlo. Ik nam contact op met Akarton en vroeg of ik een keer op bezoek mocht komen om het bedrijf te bezichtigen. Dat mocht! Bij aankomst werd ik vriendelijk begroet door Margriet Verbeek, Bureau Manager van Akarton. Van Margriet kreeg ik een korte rondleiding door Akarton waarna ik op eigen houtje het bedrijf mocht verkennen.

Op de overloop naar de eerste verdieping werd ik verrast door een helemaal uit karton vervaardigd kunstwerk.

Via deze verdieping kwam ik bij de eerste productiehal waar ik een goed overzicht had over de gehele hal.


Ik ging het me eens van dichtbij bekijken.


Zoals jullie zien wordt de machine van deze kant gevoed.

Waarna het bewerkte karton zich aan deze kant opstapelt.

Dat is wel een heel grote machine! Ik nam een kijkje in de instructies en hoopte er zo achter te komen wat de machine precies doet, maar dat was wat te hoog gegrepen.


Nog niet alles ging automatisch, er komt nog steeds handwerk bij kijken.


Dit is de laatste nieuwe aanwinst. Je ziet dat de zuignappen de kartonnen plaat optillen en zo de machine voeden. Verder gaat alles volautomatisch.
De machine kan door een persoon worden aangestuurd.


Ik mocht er niet mee rijden. Maar het was al leuk om er even in te zitten.


In de tweede productiehal staat de grootste machine van Akarton opgesteld.

Nadat de karton in de machine is geplaatst komt het product er aan het einde bewerkt en zo nodig bedrukt en gebonden uit.


De procesoperator probeerde mij duidelijk te maken wat hij met dit paneel allemaal kan aansturen.

Even lette ik niet op en werd pardoes in een grote doos gezet met de bedoeling mij in te pakken en te verzenden naar een onbekende bestemming. Daar kreeg ik het behoorlijk benauwd van… Gelukkig bleek het een grap te zijn.


Ik moest even van de schrik bekomen en ging naar de opslaghal.

Vrachtwagens bleven komen en gaan, een teken dat het goed gaat met Akarton.

Bedankt Akarton voor jullie gastvrijheid. Ik heb veel geleerd over het maken van kartonnen verpakkingen.

One Response